Фирмата

В момента екипът ни е съставен от 5 души, работещи усърдно по поставянето на усмивки по лицата на учители, ученици и родители. Основният ни продукт, Енвижън, който вече се използва в над 350 училища в България заема най-голямата част от времето ни и е повод за нашата голяма гордост.

Как стигнахме дотук? Всичко започна с участието ни в състезанието Imagine Cup през 2009 г., когато сформирахме екипа и когато се роди идеята за Енвижън. След доста безсънни нощи успяхме да създадем нещо наистина полезно и интересно и пожънахме редица успехи. Първият от тях беше спечелването на локалния финал на състезанието в България и класирането ни на световните финали в Египет.

След това участвахме на още състезания, където отново се представихме изключително добре. Ето накратко къде се представихме:

  • Imagine Cup, България, май 2009г., 1во място
  • Imagine Cup световни финали, Египет, юли 2009г
  • NovaTech, България, юли 2009г., 3то място
  • NovaTech (финали за централна и източна Европа), Израел, октомври 2009г., 3то място
  • IBTEC (световни финали), САЩ, ноември 2009г
  • Imagine Cup, Великобритания, април 2010г., 2ро място
  • "Start-up на годината", България, януари 2012 г., 1во място

След страхотните отзиви, които получихме в Кайро решихме да не спираме да работим по идеята и да се опитаме да я реализираме на практика. С подкрепата на Майкрософт България внедрихме пилотно системата в 3 училища, където тя се използва през цялата учебна година. След това започнахме по-широкото разпространение, като вече работим с над 2000 от най-ентусиазираните и най-добрите преподаватели от страната

Нимеро е победител в категорията “Start-up на годината” в наградите на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за 2011г.