Често задавани въпроси

Как се свързват толкова мишки към един компютър?

Използват се USB хъбове, които се предлагат в различни варианти от производителите. Основно на пазара има хъбове, които предоставят 4 или 7 броя допълнителни USB порта. По-лесно и удобно за работа и съхранение е използването на 7-партовите, но тези с 4 порта също са допустим вариант. Основно изискване към USB хъбовете е поне няколко от тях да са със собствено захранване.

Какво е USB хъб?

Разклонител за USB портове. Има различни варианти –с 4 или 7 допълнителни порта, със или без собствено захранване.

Какви мишки са необходими?

Мишките трябва задължително да използват USB за връзката си с компютъра, като ние препоръчваме да са безжични, за да не се налага окабеляване на стаята, което би било много трудно и неудобно. Мишките, които имат обхват в цялата класна стая (и като цяло на разстояния до 10 метра) работят на честоти от 2,4 GHz или повече. За да могат да бъдат включени бързо и безпроблемно препоръчваме да се използват мишки, които не изискват синхронизация с приемника.

Какъв хардуер е необходим за работа с Envision?

За да можете да работите със системата трябва да разполагате с един компютър, един проектор и по една мишка за всяко дете, както и една за преподавателя.

Какви USB xъбовете са препоръчителни?

USB xъбовете трябва задължително да бъдат със собствено захранване, като ние препоръчваме да използвате такива със 7 порта, защото са по-удобни за свързване.
Моделът, с който сме работили е HUB 7 PORT TRUST HU5870V/15140 POWER USB 2.0 и имаме добри впечатления от него.

Как да свържем повече от 20 мишки на 1 компютър?

Ако са Ви необходими повече от 18-20 мишки, е най-добре да изберете поне 2 различни модела. Например, можете да закупите 15 мишки от един модел и 10 от друг и т.н. Можете да комбинирате и с жични мишки, като за тях няма специални изисквания. Единственото изискване е да се свързват чрез USB с компютъра. По наши наблюдения могат да възникнат проблеми при свързването на много голям брой мишки от един и същи вид и се работи по-добре когато моделите на мишките са различни.
Конкретни модели, които отговарят на горните изисквания и с които сме имали опит са:
Microsoft Wireless Mouse 1000
∙ Microsoft Wireless Mouse 5000
∙ Logitech M305 Wireless for NB
∙ LOGITECH V320 WL OPT NB BLACK
∙ Logitech M215 Wireless for NB