Представяне на Енвижън и Jumpido в Хасково
Представяне на Енвижън и Jumpido в Хасково
Дата на публикуване: 18.02.2013
На 21 февруари 2013 в ОП "Младежки център" гр. Хасково от 13:00 ч. екипът на Нимеро, заедно с любезното съдействие на ОП "Младежки център" - Хасково. имат удоволствието да Ви поканят на семинар-демонстрация , свързан с Jumpido и Енвижън.

На семинара ще бъдат демонстрирани възможностите на Jumpido и Енвижън, като ще участвате в демонстрация, ще имате възможност да се включите в дискусии за използването на технологиите в обучението, ще добиете представа за софтуера като цяло - модули, основни инструменти, методически похвати.

След демонстрациите ще имате възможност да се консултирате по въпроси относно закупуването, инсталирането и обучението с Jumpido и Енвижън.

За да бъде комфортно на всички по време на демонстрациите, моля, заявете желание за участие на телефон 0888 127475 – Елена Цветкова .

Какво е Jumpido

Jumpido е първият образователен софтуер, който използва възможностите на естествения потребителски интерфейс. Базиран е на технологията Kinect for Windows и използва движенията на тялото, за да превърне учениците в активна част от учебния процес.

Jumpido съдържа 6 образователни игри, които напълно потапят играчите в света на знанията. Софтуерът се управлява с помощта на жестове и реагира на естествените движения на играчите. Учителят избира тема, а Jumpido следи представянето на децата и динамично адаптира съдържанието на игрите. В отбори по двама учениците изпълняват различни задачи, като например да пукат балони с ръцете си, да разпределят ябълки по клоните на дървета или да отбелязват голове във футболна игра, като ритат с краката си.

Може да разгледате реакциите на децата и учителите в репортажа на БНТ - “Най-новият образователен софтуер в училище”.
На 20 септември Jumpido беше единствения български проект, демонстриран при посещението на г-жа Нели Круз, заместник-председател на ЕК и еврокомисар по цифровите технологии.
Добави коментар

Трябва да велезете в профила си, за да добавите коментар. Вход