Проведе се пилотното обучение с Jumpido
Проведе се пилотното обучение с Jumpido
Дата на публикуване: 18.11.2012
Вчера (17.11.2012 г.) в 137 СОУ „Ангел Кънчев“ се проведе пилотното обучение с Jumpido, което събра над 50 учители-иноватори от 17 града от цялата страна. Представен беше Jumpido - първият образователен софтуер, който използва възможностите на естествения потребителски интерфейс. Той е базиран на технологията Kinect for Windows и използва движенията на тялото, за да превърне учениците в активна част от учебния процес.

Учителите се запознаха с различните игри и разнообразните механизми за управление. В отбори по двама учениците ще изпълняват различни задачи, като например да пукат балони с ръцете си, да разпределят ябълки по клоните на дървета или да отбелязват голове във футболна игра, като ритат с краката си.

Демонстрирано беше адаптиращото се съдържание, което променя трудността на въпросите в зависимост от отговорите на учениците. Учителя ще избира тема и игра, с която да се упражняват децата.

Обучението беше наистина вълнуващо и зареждащо с енергия! Пилотните учители ще могат да зарадват децата в училище още в понеделник и да ги потопят в приказния свят на Jumpido.

На страницата на Jumpidо, можете да видите снимки от обучението.

Впечатления от обучението можете да видите и в блога на Вили Дафчева.
Добави коментар

Трябва да велезете в профила си, за да добавите коментар. Вход